,,Cântaţi Domnului cântare nouă, lauda Lui în adunarea celor cuvioşi.(Ps.149,1)"

Despre noi

 
Grupul Psaltic ,,Melozii Romanului" , al Catedralei Arhiepiscopale a Romanului, a fost infiintat in toamna anului 2008, de catre Diacon Profesor Ionut Amarinii cu binecuvantarea P.S. Sale Ioachim Bacaoanul , cu ocazia celebrarii a 600 de ani de atestare documentara a Episcopiei Romanului .

• Cu acest prilej s-a consemnat debutul activitatii acestui cor, in cadrul Liturghiei solemne din 12 octombrie 2008 , cand raspunsurile stranei au fost asigurate de catre membrii sai.
• A urmat apoi o serie de concerte si reprezentatii prilejuite de sarbatori precum Nasterea Domnului, Sf. Trei Ierarhi sau Sf. Pasti , dar mai ales nenumaratele slujbe sustinute la Catedrala Arhiepiscopala din Roman , ce au sedimentat o legatura necontenita intre existenta acestui cor si ciclul liturgic saptamanal al Catedralei Arhiepiscopale..
• Acest fapt se datoreaza purtarii necontenite de grija a P.S. Sale Ioachim Bacaoanul, un practicant si un suporter unic in zilele noastre al acestui gen muzical cu totul deosebit, muzica psaltica
• Dirijorul acestui grup este profesorul de muzica psaltica Ionut Amarinii, posesor al unei experiente cultivate cu precadere in cadrul unui proiect de referinta al muzicii psaltice de dupa revolutie, Grupul Psaltic ,,Roman Melodul”.

Grupul Psaltic ,,Melozii Romanului" a dat raspunsurile la strana la Slujba Vecerniei si a Utreniei savarsite cu ocazia ridicarii Episcopiei Romanului, la rang de arhiepiscopie cu titulatura de Arhiepiscopia Romanului si Bacaului.

Prin nenumaratele  concerte , Grupul Psaltic ,,Melozii  Romanului" contribuie la promovarea  muzicii psaltice .

0 comentarii: